Hoeveel Cavom heeft mijn hond nodig?

Een algemeen antwoord op deze vraag is moeilijk te geven. De benodigde hoeveelheid hangt onder andere af van de leeftijd, het ras en de activiteit van uw hond. Te vaak wordt vergeten dat lichaamsbeweging onmisbaar is voor de algehele ontwikkeling en gezondheid van uw hond. De beste methode is nog altijd uw hond op zicht te voeren en zo nodig de hoeveelheid aan te passen (zie ook voedingstabel op de verpakking). Verdeel deze hoeveelheid over meerdere maaltijden per dag.

Algemeen geldt:

Een gebruikshond heeft meer voer nodig dan een huishond. Jonge opgroeiende honden en drachtige teven hebben meer voer nodig dan normaal, te verdelen over meerdere maaltijden per dag. Een hond van een klein ras heeft per kg. lichaamsgewicht meer voer nodig dan een hond van een groot ras.

Omdat wij in Cavom alleen puur vlees verwerken en geen synthetische kleur-, reuk- en smaakstoffen lusten alle honden het graag. Overvoer uw hond niet maar geef hem zoveel dat hij nog eetlust overhoudt.

Let op!

  • Zorg steeds voor vers drinkwater. Niet te koud!
  • Indien u overgaat op Cavom, doe dit dan geleidelijk over een periode van ca. 4 dagen.
  • Cavom is een volledige voeding voor uw hond.

Goede ervaringen met Cavom

Wij hebben in onze kennel 8 Kuvaszen, 2 Chineese Naakthonden (Powder Puff) en 1 Barsoi. Wij hebben meerdere Kuvaszen geplaatst bij mensen op fokvoorwaarden.

De Kuvasz is een Hongaarse Herdershond. Het is een erfbewaker die trouw is aan zijn familie. Af en toe fokken wij een nestje. Het zoeken naar geschikte eigenaren is een zware taak.

De Chineese Naakthond (Powder Puff) is een gezelschapshond die graag bij de mensen is. Vroeger werden zij gehouden vanwege dat zij veel warmte afgeven en dus zogezegt als kruik fungeerde. De Powder Puff is de langharig variëteit van de Chineese Naakthond.

Een Barsoi is een Russische Windhond. Welke vroeger gehouden werd aan het Keizerlijke hof in Rusland. Zij werden meegenomen op jacht om wolven e.d. te verjagen. Met onze Barsoi hopen wij dit jaar ons eerste Barsoi nestje te krijgen.

In 2003 kregen wij een herplaatsings Kuvasz die altijd Cavom had gegeten. Dit voerde wij hem het eerste jaar verder door. Daarna kreeg hij het voer dat wij indertijd hadden voor onze andere honden. Nu voeren wij sinds 1 1/2 jaar weer Cavom. We hebben voor Cavom gekozen, omdat we een goede ervaring hadden met deze herplaatsingshond en wij op zoek waren naar een betaalbaar goed voer! Wij voeren Cavom Compleet voor de volwassen honden en Cavom Puppy voor de puppy's en onze Chineese Naakthonden. We voeren Cavom Compleet, omdat onze volwassen honden het er heel goed op doen. Cavom Puppy voeren wij de puppy's en de Chineese Naakthonden, omdat de brok kleiner is.

Onze ervaringen met Cavom zijn heel goed. De honden zien er goed uit qua volume en vacht. Belangrijk is ook dat hun ontlasting in hoeveelheid minder is en goed van structuur.

Groetjes, Ellen.