Hoeveel Cavom

Hoeveel Cavom heeft mijn hond nodig?

Een antwoord op deze vraag is moeilijk te geven. De benodigde hoeveelheid hangt onder andere af van de leeftijd, ras en de activiteit van uw hond. Te vaak wordt vergeten dat lichaamsbeweging onmisbaar is voor de algehele ontwikkeling en gezondheid van uw hond. Het beste is om uw hond op zicht te voeren en zo nodig de hoeveelheid aan te passen. (voor richtlijnen zie de voedingstabel op de verpakking) Verdeel de hoeveelheid over meerdere maaltijden per dag.

 

Over het algemeen geldt

Een gebruikshond heeft meer voer nodig dan een huishond, Jonge opgroeiende en drachtige honden hebben meer voer nodig dan normaal. Een hond van een klein ras krijgt in verhouding meer voer per kilogram lichaamsgewicht dan een hond van een groot ras.

Omdat wij in Cavom alleen de hoogste kwaliteit dierlijk eiwit verwerken en geen synthetische kleur, reuk en smaakstoffen toevoegen, lusten alle honden het graag. Overvoer uw hond niet maar geef hem zoveel dat hij nog eetlust overhoudt.

 

Let op!

  • - Zorg steeds voor vers drinkwater. Niet te koud!
  • - Indien u overgaat op Cavom, doe dit dan geleidelijk over een periode van ca. 4 dagen
  • - Cavom is een volledige voeding uw hond, u hoeft hier niks bij te voeren

 

 

 

Ik voer mijn twee Stabijhoun reuen (9½ en 6 jaar), beide intact inmiddels ruim 7 jaar naar volle tevredenheid Cavom. Bij mijn oudste stabijreu nu (9½ jaar) heb ik lang gezocht naar de juiste voeding. Geëxpandeerde brokken (meegekregen bij de fokker vandaan) kreeg hij jeuk van. Daarnaast beviel geëxpandeerde brok mij totaal niet. De geperste brok van het ene merk lag hem te zwaar op de maag en van het ander wilde hij op het laatst niet meer eten. Maar sinds ik begonnen ben met Cavom voeren, nu ruim 7 jaar geleden, heb ik een hond die elke dag met smaak zijn bak leeg staat te eten. Altijd nette stevige ontlasting en glanzende vachten.

Mirjam van Geemert en Kwibus & Jari