Wat is goed hondenvoer?

Dat is een voeding die volledig uitgebalanceerd is, een natuurproduct. Een goede balans tussen de verschillende ingrediënten zorgt  voor een hoogwaardige voeding.

Een goede voeding heeft een hoge calorische waarde. Daarbij is de enzymewerking heel belangrijk: deze ondersteunt de darmflora en helpt het voer makkelijker te verteren. Een goede voeding kunt u uittesten door te letten op de te voeren hoeveelheid en de hoeveelheid ontlasting. Dus: goed voer is een voeding, waarvan u uw hond weinig hoeft te voeren en waarvan uw hond weinig ontlasting heeft.

Synthetische antioxidanten moeten zo weinig mogelijk worden gebruikt. Men kan veel beter bioactieve antioxidanten zoals de vitaminen E en C en andere natuurlijke conserveringsmiddelen gebruiken. Deze zijn goed voor hart en bloedvaten en verhogen de immunologische weerstand.

Wij maken een geperste korrel hondenvoer. Het voordeel van dit procédé is dat eiwitten, vitaminen, mineralen enz. niet worden blootgesteld aan te hoge temperaturen, waardoor de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Cavom, en dit geldt voor ons complete assortiment, is een puur natuurproduct, zonder synthetische kleur-, reuk- of smaakstoffen. Voor uw hond dé natuurlijke voeding.

7 jaar naar volle tevredenheid Cavom

Ik voer mijn twee Stabijhoun reuen (9½ en 6 jaar), beide intact inmiddels ruim 7 jaar naar volle tevredenheid Cavom.  Bij mijn oudste stabijreu nu (9½ jaar) heb ik lang gezocht naar de juiste voeding. Geëxpandeerde brokken (meegekregen bij de fokker vandaan) kreeg hij jeuk van. Daarnaast beviel geëxpandeerde brok mij totaal niet. De geperste brok van het ene merk lag hem te zwaar op de maag en van het ander wilde hij op het laatst niet meer eten. Maar sinds ik begonnen ben met Cavom voeren, nu ruim 7 jaar geleden, heb ik een hond die elke dag met smaak zijn bak leeg staat te eten. Altijd nette stevige ontlasting en glanzende vachten.

Ik hoefde dan ook niet lang te twijfelen wat ik mijn nieuwe pup/ jongste hond zou gaan voeren, Cavom pup/junior in het begin en later overgestapt op de Cavom compleet.

Over drie maanden hoop ik een derde Stabijpup te verwelkomen, welke ik ook op Cavom wil zetten.

Met vriendelijke groet,

Mirjam van Geemert en Kwibus & Jari